Joey Veerman vervangt Frenkie De Jong: "Dat is moeilijk te toetsen"

Joey Veerman in actie voor Oranje
Joey Veerman in actie voor Oranje Foto: © Pro Shots

Frenkie de Jong moet het EK aan zich voorbij laten gaan. Hij is niet op tijd fit en zijn vervanger liet zich tegen IJsland nadrukkelijk zien. PSV'er Joey Veerman neemt op het EK waarschijnlijk de plek in van de speler van FC Barcelona.

Daarom kunnen we ons afvragen of met Veerman in de basis Oranje makkelijker voetbalt dan met De Jong. Sjoerd Mossou reageert hierop in de AD Voetbalpodcast. "We kunnen het moeilijk vergelijken omdat Frenkie de Jong de afgelopen twee jaar heel weinig gespeeld heeft en op het WK in Qatar ook eigenlijk niet fris was. Dus die vergelijking gaat misschien niet helemaal op. Maar ik snap het, met Veerman heb je er een speler die het spel goed kan verdelen en die bovendien heel goed is bij dode spelmomenten. Daar kwamen ook nog twee goals uit tegen IJsland."

Mossou lijkt er in ieder geval niet heel rouwig om, hij ziet de kwaliteiten van Veerman wel. "Of je er onder de streep op achteruit gaat is moeilijk te toetsen, maar je kan in ieder geval niet zeggen dat het er aantoonbaar minder op is geworden op het middenveld", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties