Joey Veerman vergeleken met PSV-icoon: "Liet ook zijn man lopen"

Joey Veerman op het trainingsveld
Joey Veerman op het trainingsveld Foto: © Pro Shots

Joey Veerman beleeft een sterk seizoen in het shirt van PSV. De Volendammer maakt een goede ontwikkeling door en dat is ook voormalig PSV-trainer Fred Rutten opgevallen.

"Joey is Joey, dat zijn authentieke mensen", begint Rutten in Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Die moeten een besef krijgen wat er gevraagd wordt in de absolute top. Hij heeft alles op zijn manier gedaan, van Volendam, naar Heerenveen, naar Eindhoven."

"De stap van dit jaar is dat hij vorig jaar dingen kon weglachen, maar nu zie je zijn hoofd soms echt op dat boze staan", gaat de oud-trainer van PSV verder. "Als hij dat blijft houden, dan is hij voor mij een voormalig international. We zijn ook heel snel geneigd om te oordelen op wat mensen niet kunnen. Een Mark van Bommel was een grote speler, maar die liet ook altijd zijn man lopen. Maar Alex en Ooijer pikten dat wel weer op."

"Zo moeten spelers in hun kracht komen en dat geldt ook voor Joey Veerman. En hij speelt dit jaar niet op de automatische piloot. Hij heeft het gevoel dat hij belangrijk is en zijn verantwoordelijkheden pakt en neemt. En zo zie je hem ook spelen", aldus Rutten.

Lees meer:
0 reacties