Joey Veerman omschreven: "Mondje in het midden en overal schijt aan"

Joey Veerman namens PSV in het Philips Stadion
Joey Veerman namens PSV in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Joey Veerman begon zijn carrière bij FC Volendam en werkte zich via SC Heerenveen op naar PSV. De middenvelder gaat nog altijd om met zijn vrienden van vroeger, waaronder Marco Speijk.

"In Volendam heb je een vriendengroep vanaf de kleuterschool voor de rest van je leven", vertelt Speijk aan De Telegraaf. "Sinds Joey bij PSV speelt en hij papa is geworden is hij er natuurlijk minder vaak bij, maar als hij in Volendam is, dan gaat hij met zijn vriendengroep nog steeds gezellig mee naar het stadion. We zijn allemaal hartstikke trots dat onze vriend het zo goed doet bij PSV en het Nederlands elftal."

"In de A-jeugd en bij Jong Volendam hebben we wel samen gespeeld", gaat hij verder. "In die periode werd wel duidelijk dat Joey echt heel goed was. Met de trainers botste hij nog wel eens, omdat hij zijn mondje in het midden heeft. Dan zetten ze hem op de bank. Daar was hij natuurlijk doodziek van en dat liet hij op dat moment ook duidelijk weten."

"Ik weet nog dat hij zijn vader een keer net voor de start van de tweede helft een tosti liet halen om maar even een signaal aan de trainer af te geven. Dat zou ik zelf nooit doen, maar dat is misschien wel het verschil tussen ons. Joey heeft overal schijt aan en dat heeft hem ook zo ver gebracht. Als je in de top speelt, dan heeft iedereen wat over je te zeggen. Daar raakt hij niet van in de war", aldus Speijk.

Lees meer:
0 reacties