Joey Veerman levert assist tijdens ruime overwinning van Oranje

Wout Weghorst dankt Joey Veerman voor zijn assist tegen Schotland
Wout Weghorst dankt Joey Veerman voor zijn assist tegen Schotland Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een 4-0 overwinning geboekt op Schotland. Bij Oranje kwam PSV'er Joey Veerman na een uur voetballen binnen de lijnen. Jerdy Schouten bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Ondanks de verdedigende opstelling van de Schotten gingen de grootste kansen in de eerste helft wel naar de gasten. Oranje speelde statisch en mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. Toch ging Nederland met een voorsprong de rust in, want Tijjani Reijnders zette Oranje met een fraaie knal op een 1-0 voorsprong.

Ook na rust waren de beste kansen voor de Schotten, maar toonde het Nederlands elftal aan behoorlijk effectief te zijn. Cody Gakpo zette in de 72ste minuut scherp voor en Georginio Wijnaldum knikte de 2-0 tegen de touwen. De tweede helft was beter dan de eerste en Oranje liep zelfs nog uit naar 3-0.

De ingevallen Joey Veerman legde de bal vanuit een corner op het hoofd van de ook ingevallen Wout Weghorst, die raak kopte. Hier zou het niet bij blijven, want een paar minuten later was het alweer raak voor het Nederlands elftal. Reijnders bediende Donyell Malen, die vakkundig de bal binnen prikte. Het duel tussen Nederland en Schotland eindigde zodoende in 4-0.

Opstelling Oranje: Flekken; Frimpong (62. Dumfries), Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer (62. Veerman), Reijnders, Wijnaldum (82. Koopmeiners), Simons (77. Malen); Memphis (77. Weghorst), Gakpo (82. Blind).

Lees meer:
0 reacties