Joey Veerman laat van zich horen na kritiek: "Beetje klaar mee"

Joey Veerman
Joey Veerman Foto: © BSR Agency

Joey Veerman heeft dinsdag voor het eerst gereageerd na alle kritiek die hij kreeg na de wedstrijd tegen Oostenrijk. De PSV-middenvelder heeft inmiddels zelf een streep gezet onder de vroege wissel in dat duel.

"Uiteindelijk was het voor mij jammer dat er zoveel dagen tussen zaten, want je hebt dan zin om het weer te laten zien. Dan duurt het even te lang", zei Veerman na afloop van de 3-0 zege op Roemenië bij de NOS. "Het was niet de makkelijkste week uit mijn carrière. De eerste twee dagen waren moeilijk, maar daarna heb ik de knop weer omgezet en hard getraind. Toen ging het allemaal weer prima."

Of hij zelf een verklaring heeft voor zijn matige optreden tegen Oostenrijk? "Ik ben er ook wel klaar mee, moet ik zeggen", reageert Veerman enigszins fel. "Ik snap dat jullie (de pers, red.) er vragen over stellen, maar ik heb daar na de familiedag wel een streep onder gezet, want ik heb er niet zoveel meer aan om erop terug te blikken. Het was gewoon geen leuke dag."

Zijn invalbeurt tegen Roemenië deed hem goed. "Dan ben je op zoek naar vastigheden en simpele dingen. Ik denk dat ik dat gewoon weer heb gedaan vandaag. Je wil natuurlijk altijd spelen, maar het zou een beetje naïef geweest zijn van mij om te verwachten dat ik nu in de basis had gestaan."

Of Veerman nog iets heeft meegekregen van alle kritiek? "Normaal gesproken zie ik wel alles voorbijkomen, maar na die dag heb ik wel tegen mezelf gezegd: schakel het internet even uit. Dat kan niet helemaal, dus ik heb sommige dingen wel voorbij horen komen. Het grootste deel heb ik niet gelezen en ik denk dat dat mij goed heeft gedaan."

Lees meer:
0 reacties