'Joey Veerman en Johan Bakayoko op weg naar de uitgang bij PSV'

Johan Bakayoko en Joey Veerman
Johan Bakayoko en Joey Veerman Foto: © BSR Agency

Het is voor PSV onhoudbaar om Johan Bakayoko en Joey Veerman deze zomer te behouden. Dat beweert clubwatcher Jeroen Kapteijns van De Telegraaf.

In de Kick-Off podcast vertelt Kapteijns dat het erop lijkt dat sowieso Bakayoko zal gaan vertrekken bij de Eindhovenaren. “Als er een bod komt dat ze kan bekoren, dan zal Bakayoko vertrekken. Ik denk dat hij moeilijk te behouden zal zijn, maar er zal zeker 45 à 50 miljoen euro op tafel moeten komen, schat ik.”

Het was Aad de Mos die eerder het bedrag van 75 miljoen euro noemde, maar Kapteijns vindt dat wat veel. “Dat was wel wat overdreven. Hij heeft voor een twintigjarige prima statistieken, maar hij had ook wel een periode dat het echt stukken minder was. Dat zullen de scouts ook wel gezien hebben. Ik denk als ze zo’n bedrag krijgen (45 à 50 miljoen, red.) dat ze dan gewoon meewerken.”

Ook Joey Veerman heeft aangegeven open te staan voor een volgende stap. Dat kan volgens Kapteijns weleens lucratief worden. “Joey Veerman is op een leeftijd dat dit het ideale moment is om te gaan cashen. Ik denk dat ook hij heel lastig te behouden zal zijn, als daar 30 of 35 miljoen voor komt.”

De clubwatcher denkt dat een vertrek van Veerman een aderlating kan zijn voor PSV. “Hij is een heel unieke speler, dus het is heel lastig. Misschien dat ze ook met dat idee de optie van Tillman hebben gelicht. Ik denk dat Bakayoko beter is op te vangen dan Veerman, die heel specifieke kwaliteiten heeft”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties