Joey Veerman eerlijk: "Ik dacht dat hij hem terug ging draaien"

Joey Veerman tegen Borussia Dortmund
Joey Veerman tegen Borussia Dortmund Foto: © Pro Shots

Joey Veerman denkt dat PSV een tikkeltje mazzel heeft gehad bij de gekregen penalty tegen Borussia Dortmund. De Man of the Match wilde na afloop van het duel niet teveel kwijt over de VAR, maar vond de beslissing dubieus.

"Volgens mij liep het wel lekker bij mij vandaag", begint Veerman bij RTL 7. "Ik stond ook aan de basis van de penalty, dus ik denk dat het wel goed ging. 1-1 een terechte uitslag? Eerlijk gezegd voelen wij dat niet zo. We krijgen in de eerste helft drie grote kansen en die moet je maken. Het kan dat ik een ander beeld heb, maar goed. Voor mijn gevoel hebben wij de grotere kansen gekregen en kom je ongelukkig 0-1 achter. Gelukkig komen we terug tot 1-1, maar dat kan ons team ook. Wij kunnen ons terug knokken."

Veerman denkt echter ook dat PSV geluk heeft gehad bij de penalty. "Ik had eerlijk gezegd niet het idee dat het een penalty was. Sterker nog, ik dacht ook dat hij hem terug ging draaien. Als ik de VAR was geweest? Ja, laat ik daar maar niks over zeggen. Dat hebben we de afgelopen week ook weer gezien... Nee, laat ik er maar niks over zeggen. We hadden hem mee. Voor ons is dat heel lekker, maar de VAR is er om fouten te herstellen. En dat vergeten ze nog weleens."

"Ik ben in ieder geval blij dat we ons terug hebben geknokt, maar ik had het niet onverdiend gevonden als we deze hadden gewonnen. In Dortmund zal dat niet makkelijk zijn, maar goed. Het is geen slechte uitgangspositie", aldus Veerman.

Lees meer:
0 reacties