Joey Veerman: "De trainer zei dat we in een grote rondo stonden"

Joey Veerman en Jerdy Schouten
Joey Veerman en Jerdy Schouten Foto: © Pro Shots

Joey Veerman vormt bij PSV een sterk koppel op het middenveld met Jerdy Schouten. De twee PSV'ers mochten het in de interland tegen Duitsland ook in Oranje laten zien en deden dat na behoren. Veerman scoorde zelfs zijn eerste interlandgoal in Frankfurt Am Main.

"Dat zei de bondscoach na afloop ook", vertelt Veerman aan Voetbal International over de gezamenlijke interland van hem en Schouten in Oranje. "Bij PSV zei onze trainer dat wij tegen Duitsland in een grote rondo stonden. Dat klopt op zich wel, maar wij moesten voor de defensie de ruimtes goed verdedigen. Dat hebben we gedaan."

Veerman beseft echter ook dat zijn kansen op speeltijd niet heel groot zijn. Zeker gezien de concurrentie. "De bondscoach heeft tegen mij al min of meer gezegd dat ik achter Frenkie de Jong zit", gaat de Volendammer verder. "Als hij niet speelt, kom ik in beeld. Dus concurreer ik niet met Jerdy, die natuurlijk mikt op de plek naast Frenkie."

De PSV'er heeft daarnaast vertrouwen in een goed EK komende zomer. "Tegen Duitsland kregen we twee goals tegen uit een corner die we hadden kunnen voorkomen. Winnen we die wedstrijd, dan zegt iedereen dat we voor de titel gaan. Als we in de weken voor het EK het systeem er echt goed inrammen, dan kunnen we samen echt mooie dingen bereiken", aldus Veerman.

Lees meer:
0 reacties