Joey Veerman begrijpt kritiek: "Dan moet die bal de tribune in"

Joey Veerman na zijn wissel tegen SC Heerenveen
Joey Veerman na zijn wissel tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Joey Veerman begrijpt de kritiek die Marco van Basten op hem heeft gehad. De Volendamse PSV'er weet zelf ook dat hij bepaalde situaties voetballend probeert op te lossen, terwijl dat soms niet mogelijk is.

"Tegen Sevilla thuis hebben wij als team zijnde heel veel goede aanvallen opgezet", vertelt Veerman bij Ziggo Sport. "Maar op een gegeven moment kwam er een bal tussen, waar ik een hakballetje wil geven richting de spits. Daar kon ik eigenlijk net niet bij en dan moet ik zo'n bal gewoon de tribune inschieten."

"Dan wil ik het voetballend oplossen, maar soms moet ik daar iets slimmer in zijn", gaat de Volendammer verder. "Want vijf seconden later schiet iemand een bal op onze lat. Daar leer je van en de volgende keer weet je dat je zo'n bal niet mag verliezen."

"Of ik dat als kritiek zie? Nee, dat niet. Dit zijn voetbal gerelateerde opmerkingen en hij (Van Basten, red.) legt uit wat hij er mee bedoelt. Het is niet zomaar iets roepen van: 'ja, hij verliest altijd de bal'. Dit zijn dingen waar je over nadenkt, dus dan is het zeker geen kritiek, nee", aldus Veerman.

Lees meer:
0 reacties