"Joey natte lippen? Hij drinkt er twee en gaat dan naar huis"

Joey Veerman en Jordan Teze
Joey Veerman en Jordan Teze Foto: © BSR Agency

Joey Veerman is al vrij snel uitgegroeid tot een belangrijke speler in het elftal van PSV. De Volendamse middenvelder doet het goed en daar is zijn opa Jan Kluessien maar wat trots op. Kluessien is 77 jaar, maar ook zelf nog altijd vrij actief in het voetbal.

"Voetballen met de Old Stars: dát is mijn leven! En mijn familie is mijn leven", vertelt Opa Veerman aan De Telegraaf. "Ik heb nu vier kleinkinderen en ik ben over-de-kop-opa van Joey’s zoon Frenkie. Bij Heerenveen was het al verschrikkelijk leuk. Maar bij PSV zijn de wedstrijden echt het einde. We gaan de dag ervoor al naar Eindhoven en slapen bij Joey en Chantalle thuis. Hoe we door PSV worden ontvangen, dat wil je niet weten."

"De ontvangst in het spelershome en het eten zijn top. Mijn vrouw had nooit iets met voetbal, maar op de PSV-tribune zit ze in een kort broekje en met een fluitje in haar mond", gaat Kluessien grappend verder. "Kan ik dit verhaal gebruiken om iets recht te zetten? Joey heeft ooit in een interview gezegd dat zijn talent van de Veerman-kant komt. Maar dat klopt niet, zijn vader was een handballer en handbal is niks. Dat weet-ie zelf."

"Grapje, natuurlijk, want handbal is óók topsport. Maar de voetbalgave komt echt via zijn moeder, van Kluessien-zijde. Mijn zoon speelde met Patrick Kluivert en Clarence Seedorf in het Noord-Hollands elftal, maar brak zijn enkel en is bij mij in de viszaak komen werken. En twee broers van me hadden ook een contract bij FC Volendam. Maar zij gingen de bar in en toen was het over."

"Ik heb meerdere keren gelezen dat Joey ook natte lippen heeft, maar dat is onzin. Ik heb hem altijd gezegd: 'laat dat stappen zitten. Je vrienden staan in de vrieskou in een bouwput, terwijl jij miljonair kunt worden met voetballen'. Joey drinkt er twee en gaat dan naar huis", aldus opa Veerman.

Lees meer:
0 reacties