"Joey Kooij wekt bij alle supporters in Nederland irritatie op"

Joey Kooij maant spelers tot rust
Joey Kooij maant spelers tot rust Foto: © Pro Shots

Afgelopen weekend speelde Joey Kooij een hoofdrol bij PSV-FC Twente (0-1). De scheidsrechter maakte een dubieuze beslissing bij de afgekeurde goal van de bezoekers en floot verder geen sterke wedstrijd.

Sjoerd Mossou is het ermee eens dat Kooij een dramatische scheidsrechter is, maar gaat niet mee in het idee dat hij zondag specifiek tegen FC Twente floot. "Dat Twents geneuzel is natuurlijk totaal irrelevant. Dat doet er echt totaal niet toe. Joey Kooij is een slechte scheidsrechter, maar de ene keer wordt FC Twente benadeeld en de volgende keer weer Excelsior of Ajax", stelt hij in de AD Voetbalpodcast.

Mossou is absoluut geen fan van de jonge arbiter. "Het gaat erom dat Kooij een heel matige scheidsrechter is, die bij alle supporters in Nederland een enorme irritatie opwekt omdat hij slecht is en een houding heeft van een rockster", aldus de journalist. "Hij is ongelofelijk pedant en heeft niet de gave om bij een foutje enige waardering af te dwingen. Hij heeft echt een houdingsprobleem."

Lees meer:
0 reacties