Joey Kooij door de mangel: "Hij heeft echt een groot probleem"

Joey Kooij tijdens het duel tussen PSV en FC Twente
Joey Kooij tijdens het duel tussen PSV en FC Twente Foto: © BSR Agency

PSV en FC Twente legden een vermakelijke tweede helft op de mat in het Eindhovense Philips Stadion. Toch vermaakten de Tukkers zich bepaald niet met scheidsrechter Joey Kooij, die een treffer van Myron Boadu afkeurde. En een aantal Nederlandse journalisten zijn net zo kritisch op de arbiter.

"Zo’n slechte scheidsrechter zijn en toch zo onvoorstelbaar pedant: het is ergens ook gewoon heel knap, laten we eerlijk zijn", schrijft Sjoerd Mossou op X, het voormalige Twitter. Mossou is dus niet de enige die zich stoorde aan de arbiter, want ook journalist en commentator Vincent Schildkamp heeft zich kritisch uitgelaten.

"Scheidsrechter kan en mag fouten maken. Maar diens houding is voor een (heel) groot deel bepalend voor acceptatievermogen bij spelers. En daar heeft Joey Kooij echt een groot probleem", aldus Schildkamp. Henk Spaan lacht vooral om het optreden van de arbiter. "Joey Kooij moet gaan optreden in Toomler. Komische kracht in overvloed. Lach aan zijn kont hangen."

Eerder was Kenneth Perez ook al vernietigend over het optreden van Kooij. De Deense oud-voetballer stoorde zich mateloos aan de scheidsrechter. "Een heel slechte scheidsrechter, die ook nog eens een heel verkeerde uitstraling heeft. Hij irriteert gewoon alles en iedereen rondom het voetbal. Joey Kooij. Hij neemt gekke beslissingen en gaat dan stoer doen op het laatst. Geel bij die laatste ingooi en dan een minuut erbij... Dan gaat 'ie stoer doen."

Kenneth Perez
Perez fileert hoofdrolspeler in topper: "Hij irriteert iedereen" Lees ook
Lees meer:
0 reacties