Joël Drommel onder de loep: PSV krijgt te veel tegendoelpunten

Joël Drommel baalt
Joël Drommel baalt Foto: © Pro Shots

PSV wist zaterdag voor de twaalfde keer dit seizoen niet de nul te houden in een Eredivisiewedstrijd. Ondanks dat Drommel niet veel aan de Utrechtse treffer kon doen, incasseert PSV wel te veel tegendoelpunten.

De PSV-keeper wisselt goede momenten af met mindere. Drommel keepte bijvoorbeeld een ijzersterke wedstrijd tegen Real Sociedad, maar ging tegen Heerenveen de mist in. Hij verwerkte een vrije trap niet goed, wat de gelijkmaker van de Friezen inleidde. Ook tegen Willem II maakte Drommel een fatale fout, die PSV een nederlaag opleverde.

"Drommel is zich aan het ontwikkelen. Hij heeft deze ervaringen nodig om een betere keeper te worden. Natuurlijk zie ik liever dat hij zich ontwikkelt zonder fouten te maken, maar soms moet je accepteren dat iemand in de fout gaat. Wij geven hem het vertrouwen, hij moet het uiteindelijk laten zien", zegt PSV-trainer Roger Schmidt in De Volkskrant.

Volgens de cijfers van Opta beleeft Drommel inderdaad geen gelukkig seizoen. Op basis van de kwaliteit van de kansen is berekend dat de PSV-doelman 7,7 doelpunten minder tegen had moeten krijgen. Alleen Sonny Stevens van SC Cambuur doet het, op basis van die cijfers, slechter met 11,6 tegendoelpunten.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand