"Joël Drommel, die had ik toen een Marokkaans paspoort gegeven"

Jos Hooiveld speelde in de herfst van zijn carrière nog twee seizoenen bij FC Twente. De verdediger was een sfeermaker in de groep, en haalt in de uitzending bij FC Afkicken herinneringen op uit zijn tijd als voetballer. Hierbij komt ook een opmerkelijke anekdote voorbij waar PSV-goalie Joël Drommel een hoofdrol vervulde.

Hooiveld speelde wel eens Sinterklaas in zijn tijd als voetballer, zo is het verhaal. Desgevraagd gaat hij hierop in. "Dat komt uit Engeland, dat heet 'secret-sinta'. Dan geef je elkaar harde cadeaus, het moet een beetje moet schuren. Er waren echt wel hele goede bij. Bijvoorbeeld Gastón Ramírez voor 4, 5 miljoen, maar die speelde nooit. Gaven we hem een cheque dat ie in de uitverkoop was. Maar ook Kelvin Davis die altijd nummer 1 droeg, maar kreeg hij een shirt met nummer 4 omdat ie vierde keeper was, haha."

Dit zette hij voort bij FC Twente, waarvan Hooiveld twee mooie voorbeelden paraat heeft. "Bij Twente was ik Sinterklaas en had ik dat ook gedaan. Dan had je bijvoorbeeld de broers Richard en Fredrik Jensen. Fredrik speelde altijd en dan had ik zo'n bak popcorn met een lijstje van Fredrik in het shirt zodat ie mooi naar z'n broer kon kijken. En dan had je Joël Drommel, die had ik een Marokkaans paspoort gegeven en een oproep voor het nationaal elftal omdat ie van die buideltasjes had, haha", besluit de inmiddels gestopte Hooiveld.

Lees meer:
0 reacties