Jevon Simons zelfkritisch: "Zo'n nominatie is niet goed genoeg"

Jevon Simons tegen Helmond Sport
Jevon Simons tegen Helmond Sport Foto: © BSR Agency

Jevon Simons doet het goed bij Jong PSV, maar blijft behoorlijk kritisch op zichzelf. De achterneef van oud-PSV'er Xavi gaat voor het maximale in Eindhoven.

"Als ik niet tevreden ben over mijn eigen wedstrijd, dan zie je dat duidelijk aan mij", vertelt Simons op de clubsite van PSV. "Ik was ook genomineerd voor Beste Talent van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie, maar dat is in mijn ogen niet goed genoeg. Je moet de allerbeste speler zijn van de gehele periode. Ik leg mijn lat graag hoog. Als ik dreigend ben geweest, maar zonder doelpunt of assist naar huis ga, dan ben ik ontevreden."

"Ik hou enorm veel van de bal en wil graag een actie maken. Mijn voorkeur gaat uit naar een vrije rol aan de rechterkant. Wekelijks heb ik de drang om te scoren, een assist te versturen of weg te draaien bij mijn tegenstander. Ik wil constant dreigend zijn. Mijn creativiteit is een toevoeging aan het team. Daarnaast breng ik veel beweging in de ploeg en heb ik de kwaliteit om kansen te creëren en af te maken. Ik scoor liever, maar van een mooie assist kan ik ook genieten", aldus Simons.

Lees meer:
0 reacties