Jeugdtrainer blikt terug: "Ik woonde zowat op de Herdgang"

De Herdgang
De Herdgang Foto: © Pro Shots

Guido den Dikken is momenteel trainer van de jeugd bij AZ. Hij begon echter al vroeg als trainer en zag ook verschillende oud-PSV’ers opgroeien.

In gesprek met de Provinciale Zeeuwse Courant vertelt Den Dikken hoe het allemaal begon. Hij begon op zijn twaalfde als jeugdtrainer bij Veere. Zijn eerste serieuze trainersklus was bij de JO13-5 van Zeelandia Middelburg, wat hij deed met zijn toenmalige buurjongen Jurriaan Peterson. Doordeweeks trainde hij zelf mee met de amateurs van PSV en bij de proftak liep hij stage.

Die stage had hij te danken aan de ervaring die hij eerder opdeed bij JVOZ. “Ik woonde zowat op De Herdgang, echt een mooie tijd. In de ochtend trainde ik met de Onder 14 in dat mooie bos met toptalenten als Zakaria Bakkali en Riechedly Bazoer. In de middag hielp ik Henk Fraser bij de Onder 17, waar Memphis Depay toen in speelde. Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren liepen er ook al rond.”

Later zag de trainer waar de jongens terecht zijn gekomen. Dat neem je mee in de begeleiding van de jongens die vandaag de dag in dat proces zitten. Het mooiste? Nou, op een dag moest er iemand van de luchthaven worden opgehaald. Ik had net mijn rijbewijs, dus ik wilde wel, maar had geen auto. Opeens gooide Patrick Kluivert de sleutels van zijn nieuwe Porsche naar me toe…”, aldus de jeugdtrainer.

Lees meer:
0 reacties