Jetro Willems verdedigt PSV'er: "Dat vind ik te gek voor woorden"

Jetro Willems maakte al op jonge leeftijd indruk bij PSV. De vleugelverdediger is al even weg uit Eindhoven en tegenwoordig zijn er andere smaakmakers actief in het Philips Stadion. Noa Lang krijgt het Eindhovense publiek bijvoorbeeld veelvuldig op de banken. Ook buiten het veld is Lang actief, aangezien hij onlangs een rap-nummer uitbracht.

Willems begrijpt het wel dat Lang zich ook buiten het voetbal ontwikkelt. "Als hij het leuk vindt om te doen, moet hij dat lekker doen", vertelt Willems aan Voetbalzone. "Iedereen heeft zijn mening, maar hij moet lekker doen waar hij zich goed bij voelt. Buiten het voetbal om, waarom niet? De een speelt piano, de ander is druk met crypto en die bullshit. Noa rapt."

"Voetbal is van de oude stempel", gaat de voormalig PSV'er verder. "Vroeger had je dat niet. Dat soort dingen waren taboe. Er is ook gewoon een leven naast het voetbal. Je wil toch niet zeggen dat spelers nog steeds voetballer zijn als ze naar huis gaan? Als een jongen dat leuk vindt om te doen, als dat zijn passie naast het voetbal is, waarom niet? Hij is niet de eerste en ook niet de laatste."

"Ik vind het te gek voor woorden dat iedereen zegt dat hij normaal moet doen. Verslaggevers en analisten op televisie hebben toch naast hun werk ook dingen die ze leuk vinden om te doen? Johan Derksen bijvoorbeeld, die heeft een eigen radioshow. Ik zeg toch ook niet dat hij geen radio meer mag maken. Als iemand een slechte wedstrijd speelt mag dat gerust benoemd worden. Maar laten we spelers buiten het veld iets meer in hun waarde laten", aldus Willems.

Lees meer:
0 reacties