Jetro Willems looft PSV'er: "De beste die ik ooit heb gezien"

Jetro Willems bij Rondo van Ziggo Sport
Jetro Willems bij Rondo van Ziggo Sport Foto: © Screenshot Rondo, Ziggo Sport

Jetro Willems speelde in zijn tijd bij PSV samen met diverse topspelers. Zo had de vleugelverdediger in zijn tijd in Eindhoven een bijzondere connectie met Luuk de Jong.

"Luuk de Jong is de beste kopper die ik zelf ooit heb gezien", begint Willems lovend over zijn voormalig ploeggenoot bij PSV. "Of dat alleen timing is? Het is ook techniek. Zodra de bal op zijn hoofd komt, dan is hij gevaarlijk."

Ook Youri Mulder is enthousiast over de aanvoerder van PSV. "Wat hij in het begin deed, was heel veel lopen", herinnert de oud-spitsentrainer van FC Twente. In die hoedanigheid maakte hij De Jong mee. "Toen speelde hij op tien en moest hij in het midden blijven. Hij heeft het ook van huis uit meegekregen, de techniek in het springen. Zijn ouders zijn natuurlijk volleyballers. De timing, maar ook de sprongkracht. En hij is enorm lenig."

Willems leverde natuurlijk de nodige assists af aan De Jong. "Of hij specifieke eisen had aan een voorzet? Nee, eigenlijk niet. Ik moest de ballen gewoon geven. Hij is ook een goede leider, want hij kan het team op sleeptouw nemen. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten", aldus Willems.

Lees meer:
0 reacties