"Jerdy Schouten zijn cijfers zijn niet met die van hem te vergelijken"

Jerdy Schouten
Jerdy Schouten Foto: © Orange Pictures

PSV was al vrij actief op de zomerse transfermarkt en haalde al vijf spelers naar Eindhoven. Jerdy Schouten is er daar één van en de controlerende middenvelder werd tegen Vitesse meteen voor de leeuwen gegooid.

Op een onbekende positie, dat ook nog eens. Schouten kwam in de rust van het duel in Arnhem binnen de lijnen voor André Ramalho en werd ingezet als centrale verdediger. Schouten is van nature een controlerende middenvelder en moest vanuit de achterhoede een extra mannetje creëren op het middenveld. Het plan van Peter Bosz slaagde en PSV boog een 1-0 achterstond om naar een 1-3 overwinning.

Schouten is echter wel 'gewoon' gehaald als controlerende middenvelder en PSV lijkt rekening te houden met een mogelijke transfer van Ibrahim Sangaré. "Met de komst van Schouten heeft PSV voorgesorteerd op het vertrek van Sangaré", schrijft PSV-watcher Marco Timmer in Voetbal International. "De 26-jarige Nederlander moet de komende jaren op het middenveld verdedigend de balans bewaken en daarnaast veel voetbal brengen."

"De cijfers van Sangaré en Schouten zijn niet één op één te vergelijken omdat ze in verschillende competities voetbalden waarbij geldt dat de Serie A natuurlijk kwalitatief een hoger niveau heeft dan de Eredivisie. Kijken we daar doorheen dan zien we dat Schouten inderdaad heel goed Sangaré zou kunnen vervangen", aldus Timmer.

Lees meer:
0 reacties