Jerdy Schouten: "Weet zeker dat Joey en ik daar geen flater slaan"

Jerdy Schouten en Joey Veerman met de schaal in het Philips Stadion
Jerdy Schouten en Joey Veerman met de schaal in het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

Jerdy Schouten is één van de bepalende spelers van het huidige PSV. De middenvelder kwam vorig jaar zomer over van Bologna FC, mede om weer in beeld te komen bij Oranje. En dat is de PSV'er gelukt.

"Daar ben ik zeker trots op, het heeft fantastisch voor me uitgepakt", vertelt Schouten aan Voetbal International. "Überhaupt, als ik kijk naar hoe dit seizoen voor mij is gegaan, had ik het niet mooier kunnen dromen. Het is alles wat ik had gehoopt en ik eigenlijk stiekem ook een beetje had verwacht. Het is allemaal uitgekomen. Of ik erbij ben op het EK, is natuurlijk aan de bondscoach, en het ligt ook een beetje aan mezelf."

"Ik zal mijn goede niveau tot het eind van het seizoen moeten doortrekken", gaat hij verder. Schouten speelde tegen Duitsland op het middenveld van Oranje met Joey Veerman, maar weet dat een PSV-koppel op het EK niet heel waarschijnlijk is. "Ik weet zeker dat Joey en ik geen flater zullen slaan als de bondscoach ons als duo op het middenveld zet. Maar er is bij het Nederlands elftal natuurlijk wel een speler die terecht onomstreden is."

"Het systeem bij Oranje is ook anders dan wij bij PSV spelen. Dat merk je in het veld. Natuurlijk zijn we intelligent genoeg, maar je moet wel snel in een split second dingen bepalen. Dat gaat makkelijker als je een heel seizoen op dezelfde wijze en met dezelfde spelers speelt. Die automatismen zitten er bij ons in. Als ik snel moet beslissen en ik wil de buitenspeler aanspelen, dan is die er bij Oranje niet altijd. Dat is toch anders. Dat is wennen, maar het is ook uitdagend. Dat Joey en ik die automatismen wel hebben als we samen spelen, kan misschien een voordeel zijn bij het Nederlands elftal. Ons spel zal alleen nog maar beter worden naarmate we er meer bij zitten", aldus Schouten.

Lees meer:
0 reacties