Jerdy Schouten vergeleken met oud-PSV'er: "Eén significant verschil"

Jerdy Schouten tegen RC Lens
Jerdy Schouten tegen RC Lens Foto: © Orange Pictures

Jerdy Schouten maakt wekelijks indruk bij PSV. De middenvelder van de Eindhovenaren kwam de voorbije zomer over van het Italiaanse Bologna en journalist Maarten Wijffels maakt de vergelijking tussen Schouten en voormalig PSV'er Andrés Guardado.

"Als het over Jerdy Schouten gaat bij PSV, valt nu nog vaak de naam van Ibrahim Sangaré", schrijft Wijffels in het Algemeen Dagblad. "Waarom? De één verdween deze zomer uit het hart van het middenveld, terwijl de ander er juist verscheen. Maar eigenlijk zou een koppeling van Schouten aan Andrés Guardado ondertussen beter zijn. "

"Guardado was de laatste middenvelder die PSV vanuit een topcompetitie kwam versterken en meteen vanaf dag één impact had. De Mexicaan, in 2014 gehaald van Valencia, bracht overzicht, rust, kwaliteiten met bal én zonder. Schouten, gehaald van Bologna, biedt dat totaalpakket op zijn manier ook. Met wel één significant verschil natuurlijk: Guardado had op zijn 28ste al drie WK’s in de benen. Schouten staat op zijn 26ste pas op één interland", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties