Jerdy Schouten lachend: "Ja, daarom wil ik niet centraal staan"

Jerdy Schouten tegen Sevilla
Jerdy Schouten tegen Sevilla Foto: © Orange Pictures

Jerdy Schouten is van nature een middenvelder, maar maakte bij PSV ook al indruk in het centrum van de defensie. Tegen Borussia Dortmund deed hij het bijvoorbeeld naar behoren in de verdediging.

René van der Gijp riep destijds dat bondscoach Ronald Koeman moest overwegen om Schouten als centrale verdediger naast Virgil van Dijk te gebruiken. "“Tim Wolf, de assistent bij PSV, zei tegen me: ‘Heb je gehoord wat Van der Gijp heeft geroepen?' Ik zei: ja, en dat is precies waar ik bang voor was, daarom wil ik niet centraal staan", vertelt een lachende Schouten in Helden Magazine. "Ik zie mezelf als middenvelder in het Nederlands elftal."

"En of ík dan degene ben die naast Frenkie de Jong staat? Dat is de keuze van de bondscoach. Er loopt echt veel kwaliteit rond. Het wordt zoeken voor de bondscoach hoe hij wil spelen en hoe hij die kwaliteit eruit gaat krijgen. Als we dat als team voor elkaar gaan krijgen, dan geef ik ons een grote kans om ver te komen. Het zou heel gaaf zijn als ik erbij mag zijn, en als er dan ook nog een titel gewonnen wordt, dan wordt een droom echt werkelijkheid", aldus Schouten.

Lees meer:
0 reacties