Jerdy Schouten: "Het was misschien beter om gewisseld te worden"

Jerdy Schouten tegen Roemenië
Jerdy Schouten tegen Roemenië Foto: © Pro Shots

Jerdy Schouten speelde dinsdagavond een ijzersterke wedstrijd in het shirt van het Nederlands elftal. Oranje was in de achtste finales van het EK met 3-0 te sterk voor Roemenië en kwam een stuk beter voor de dag dan in de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk.

"Ik denk dat het grootste verschil was dat we de druk er nu goed opkregen", vertelt Schouten voor de camera van ESPN. "Daardoor verover je de bal vaker, maar ook hoger op het veld en daardoor kom je beter in de wedstrijd. Zonder agressiviteit lukt het nooit, maar we hebben het ook goed tactisch afgesproken. En dat is er goed uitgekomen vandaag."

"Uiteindelijk win je hem met 3-0, maar het is toch wel enigszins jammer dat je niet heel snel de 2-0 maakt. Dat had natuurlijk wel gemoeten. Het had vandaag wel 5-0 of 6-0 kunnen worden. Hoe het met mij fysiek gezien is? Goed hoor. Ik had in de rust aangegeven dat ik al een paar dagen stijve spieren had. Ik voelde het wel, dus het was misschien wel beter om eraf te gaan, als het moment daar was. Ik maak me er in ieder geval geen zorgen om", aldus de PSV'er.

Lees meer:
0 reacties