Jerdy Schouten erkent: "Dat is iets waar we over moeten praten"

Jerdy Schouten stond na afloop van het duel tussen PSV en Borussia Dortmund gematigd tevreden voor de camera. De PSV'er merkte dat de ploeg van Peter Bosz het betere van het spel had, maar ook dat de échte scherpte in de aanval ontbrak.

"Ik sta hier een beetje met een dubbel gevoel", vertelt Schouten voor de camera van PSV TV. "Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, maar ik had hier liever met een overwinning gestaan. Ik denk ook dat we daar zeker kans op maakten vanavond. Dus ja, een beetje een dubbel gevoel. Ik vond ons de bovenliggende partij, eerlijk gezegd."

"Het scheelde niet heel veel en het is ook niet zo dat we de hele wedstrijd hebben gedomineerd, maar ik denk dat wij uiteindelijk meer kansen hebben gecreëerd", gaat de PSV'er verder. "En dat wij ook meer in hun laatste zone zijn geweest om een mogelijkheid af te dwingen. De goal zelf is ook slordig van ons, want we stonden in overtal."

"Dat moeten we vooral onszelf aanrekenen, want eigenlijk moet je hier met nul tegengoals van het veld stappen", vervolgt de middenvelder annex verdediger. "Blijkbaar hadden we die penalty ook echt nodig, want anders hadden we er al wel eentje ingeschoten. Dat is iets waar we wel over moeten praten. Als je in dit soort wedstrijden drie kansen krijgt, dan moeten er twee hangen."

"Op dit toneel moet dat gewoon, anders wordt het heel lastig om door te gaan. Die penalty gaf natuurlijk energie en dat kreeg het stadion ook. Het publiek gaat er weer achter staan. Als de sfeer zo goed is, dan lopen wij ook net een stukje harder, denk ik", aldus Schouten.

Lees meer:
0 reacties