Jerdy Schouten: "Daar vond ik ons écht, écht heel goed spelen"

Jerdy Schouten kwam vorig jaar zomer vanuit Italië over naar PSV. De rossige middenvelder beleefde een seizoen met veel hoogtepunten, waaronder het duel in Alkmaar. AZ werd in de openingsfase volledig weggetikt door de Eindhovenaren.

"Het mooiste vond ik nog bij AZ-uit", vertelt Schouten in het Seizoensoverzicht 2023/2024 van PSV. "Daar vond ik ons écht, écht heel erg goed spelen. Dat was misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen, denk ik. Dat was gewoon genieten."

PSV was hard op weg naar een verbetering van het record met overwinningen op een rij. De Eindhovenaren speelden echter gelijk tegen FC Utrecht. "Daar baal ik nog steeds wel een beetje van, want dat was gewoon echt heel zonde", gaat de middenvelder verder. "Evenaren is natuurlijk mooi, maar met dit team had je het record moeten verbeteren. We kwamen niet goed voor de dag. Dat kan gebeuren, maar die wedstrijd was zonde."

"We hebben ook wel een periode gehad dat het voetbal iets minder sprankelend was. Daar hebben we het ook wel met elkaar over gehad, ook met de trainer. We wilden namelijk zo snel mogelijk, zo fris mogelijk voor de dag komen", aldus Schouten, die wel baalt van de nederlaag bij NEC. "We wilden ongeslagen kampioen worden. Het is zonde dat je die wedstrijd verliest."

Lees meer:
0 reacties