Jerdy Schouten bewierookt: "Hoe langer je kijkt, hoe beter hij wordt"

Jerdy Schouten in Oranje
Jerdy Schouten in Oranje Foto: © Pro Shots

Jerdy Schouten maakt indruk in Oranje. De PSV'er beleefde al een sterk seizoen in Eindhoven, maar lijkt nu ook in het Nederlands elftal steeds meer een onmisbare schakel te worden. En dat is ook Frank Heinen opgevallen.

"Sinds hij bij PSV speelt, bevestigt hij wekelijks wat ik, op basis van wat losse flarden en een gedateerde aanbeveling van Arnold Bruggink, al vermoedde", schrijft Heinen in Voetbal International. "Hoe langer je naar Jerdy Schouten kijkt, hoe beter hij wordt. Hoe preciezer zijn passes, hoe zorgvuldiger zijn positioneren, hoe geconcentreerder zijn verdedigende werk. Zaterdag, terwijl de wereld toekeek, was Verbruggen spectaculairder, Gakpo doelgerichter, Van Dijk robuuster en Weghorst gekker, maar ik kon mijn ogen niet afhouden van Jerdy Schouten."

"Die met elke pass beter werd, die kopduels begon te winnen, die zijn hoofd bleef gebruiken in een wedstrijd waarin de meeste spelers het hoofd na rust in de kleedkamer hadden laten liggen, omdat het met het hart alleen ook wel zou gaan", gaat hij verder. "Die in elke pass de zorgvuldigheid bleef leggen van iemand die geen hoekje boterham onbesmeerd wil laten. Die de kalmte behield toen opgewonden razernij de norm werd."

"Die ieder restje angst uit zijn spel had verwijderd, en er toch niet roekeloos van werd. Die bleef kijken, kijken, kijken. Die tot na het eindsignaal de blik gericht hield op de plek waar-ie naartoe moest, in plaats van waar-ie vandaan kwam. Mogelijk ontwaarde hij in de verte een toekomst met een Jerdy Schouten action doll, een Jerdy Schouten-journaal, Jerdy Schouten naast Carvajal en Mbappé, een Jerdy Schouten University en een aflevering van Andere Tijden Sport: Hoe Jerdy Schouten Oranje Kampioen Keek", aldus Heinen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand