Jeffrey Bruma legt uit: "Daarom heb ik gekozen voor RKC Waalwijk"

Jeffrey Bruma bij RKC Waalwijk
Jeffrey Bruma bij RKC Waalwijk Foto: © Orange Pictures

Jefrrey Bruma speelde het afgelopen halfjaar bij SC Heerenveen, maar is vanaf dit seizoen actief bij RKC Waalwijk. De verdediger heeft een spelerspaspoort met RKC, Heerenveen, Kasimpasa, Wolfsburg, PSV en Chelsea. Een ideale loopbaan voor een profvoetballer, maar Bruma bewandelde de omgekeerde weg.

De verdediger begon bij Chelsea en eindigde bij RKC. "Als andere mensen zeggen: moet je niet bij een andere club onder contract staan? Het kan theoretisch wel met mijn CV en mijn naam", zo vertelt Bruma in gesprek met ESPN. "Maar ik heb bewust gekozen voor RKC. Een club die altijd in de middenmoot actief is."

"Die ook vorig seizoen zijn sporen heeft verdiend", vervolgt Bruma. "De club deed mee om de play-offs tot het laatste moment, voor mij gewoon een hele goede optie. Het is natuurlijk ook in de buurt, wat ik graag wilde. En ook gewoon een goede club, met een goede staf, die ik vaak heb gesproken. Daarom heb ik gekozen voor RKC."

Bruma won in zijn loopbaan al drie landstitels, twee supercups en één beker. Ook speelde hij 25 interlands voor het Nederlands elftal. RKC haalt dus een bak aan ervaring binnen, weet ook trainer Henk Fraser. "Het gaat soms simpelweg ook gewoon om winnen."

"Dit soort spelers hebben zoveel meegemaakt. Die kennen het gevoel van grote clubs, van elke week druk van moeten winnen. Dat is iets waar wij wel winst kunnen pakken", aldus Fraser.

Lees meer:
0 reacties