Jeffrey Bruma kijkt terug: "Ik ben direct naar de directeur gelopen"

Jeffrey Bruma speelt dit seizoen zijn wedstrijden bij RKC Waalwijk. De oud-verdediger van PSV heet eigenlijk 'Van Homoet' van achternaam, maar koos er op jonge leeftijd voor om zijn voetbalnaam te veranderen.

"Mijn vader heet Van Homoet, mijn moeder heet Bruma", legt Jeffrey uit bij Fresia & Milan Parkeren de Bus. "Op mijn zestiende mocht ik kiezen bij Chelsea. Toen hing er een shirt met Van Homoet in de kleedkamer, toen zei ik: jongens, dit gaan we niet doen. Ik wil graag Bruma op mijn shirt hebben. Dat klinkt wat sportiever."

"Het is een wat coolere, stoerdere en krachtigere naam. Ik ben direct naar de directeur gelopen met het shirt in mijn handen, zo van: ik wil Bruma op mijn shirt hebben en niet Van Homoet. Toen hebben ze bij de FA een verzoek ingediend, met een geldige reden om mijn naam aan te passen."

"Daarna was het Bruma bij de eerst volgende wedstrijd. Daar was ik wel blij mee moet ik zeggen. Het staat nu ook als synoniem, tussen haakjes, in mijn paspoort op de tweede bladzijde", aldus Jeffrey Bruma.

Lees meer:
0 reacties