Jeffrey Bruma: "Ja, wat als? Dat heb ik destijds weleens gedacht"

Jeffrey Bruma bij RKC Waalwijk
Jeffrey Bruma bij RKC Waalwijk Foto: © Orange Pictures

Jeffrey Bruma keerde in de zomer van 2013 terug naar Nederland en tekende bij PSV. In Eindhovense dienst was de centrale verdediger succesvol en drie jaar later verdiende hij een mooie transfer naar VfL Wolfsburg. Bij de Volkswagen-club begon Bruma sterk, maar liep hij plots een knieblessure op.

"Ja wat als? Op dat moment heb ik dat weleens gedacht. Maar ik heb het al snel geaccepteerd. Ik heb zoveel mooie dingen mee mogen maken, waarom zou ik dan piekeren? Daar ben ik niet zo van", vertelt Bruma aan het Eindhovens Dagblad. Pas na twee jaar was Bruma weer helemaal hersteld en werd door de Duitse club verhuurd.

Twee jaar geleden tekende Bruma in Turkije bij Kasimpasa SK. Hier zat de voormalig PSV'er goed op zijn plek. "Het weer, de cultuur: als je ziet hoe respectvol en eerbiedig ze daar met je omgaan. Dat had ik niet willen missen. Mijn jongste zoontje is daar ook geboren."

Inmiddels is Bruma al weer even terug in Nederland. Na een halfjaar bij SC Heerenveen tekende de verdediger deze zomer bij RKC Waalwijk. "RKC is een stabiele club, ook dit seizoen willen we niet onderin bungelen. Ik heb ook een goed gevoel dat dat niet gaat gebeuren. Ik ben fit, gebrand en speel bij een mooie club. Ook nog in de buurt. Wat wil je nog meer?", aldus Bruma.

Lees meer:
0 reacties