"Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te weten wat PSV gaat doen"

Sjoerd Mossou
Sjoerd Mossou Foto: © Pro Shots

De wedstrijd tussen PSV en Ajax van aanstaande zondag is een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. De eerste editie tussen beiden werd met 0-4 gewonnen door PSV, maar het volgende bezoek van de Eindhovenaren aan Amsterdam leverde een 5-0 nederlaag op.

"Als je de titelrace bekijkt, dan is PSV - Ajax een cruciale wedstrijd", zegt Sjoerd Mossou in de AD Voetbalpodcast. "Niet alleen voor dit seizoen, maar ook voor de komende jaren. Feit is dat als PSV in de komende twee à drie jaar niet een keer rechtstreeks de Champions League haalt, het economisch achterop gaat raken. Daarna wordt het alleen maar moeilijker en het gat alleen maar groter."

"Je hoeft er niet voor gestudeerd te hebben om te weten wat PSV gaat doen tegen Ajax, zorgen dat ze continu druk op de bal hebben. Die kunnen niet met z'n allen voor de goal gaan staan en tegenhouden. PSV is een ploeg die graag vooruit druk wil zetten. Dat is wel dé methode en daar zal Roger Schmidt ongetwijfeld voor kiezen."

"Het zijn wedstrijden op zichzelf", lacht Mossou. "Die wedstrijden die eraan vooraf zijn gegaan zeggen allemaal zo weinig joh. Ik denk dat PSV best wel een redelijke kans maakt. Waarom niet? Ze staan niet voor niks bovenaan en hebben de laatste maanden best aardig gedraaid."

Dat PSV de laatste jaren geen enkele topper wist te winnen hoeft volgens de AD-journalist geen verschil te maken ten opzichte van de wedstrijd van aanstaande zondag. "Ook dat zegt niet zo heel veel en bij lange na niet alles. Dat werd van AZ ook steeds gezegd en die wonnen daarna opeens een hele reeks van toppers."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand