Jarrad Branthwaite dankt oud-PSV'er: "Hij belde me iedere dag"

Jarrad Branthwaite namens PSV
Jarrad Branthwaite namens PSV Foto: © NESimages

Jarrad Branthwaite maakte vorige seizoen een prima indruk in het centrum van de verdediging van PSV. De Engelsman keerde vorig jaar zomer terug naar Everton, maar kijkt ook zelf met een goed gevoel terug op zijn periode in Eindhoven. En dan met name op Ruud van Nistelrooij.

"Van Nistelrooij was echt goed voor me", vertelt Branthwaite in The Sun. "Ik vertrok naar PSV, maar speelde aanvankelijk niet zoveel wedstrijden als ik had gewild. In januari dacht ik erover na om terug te gaan naar Everton, om opnieuw verhuurd te worden. Maar Van Nistelrooij belde me elke dag en zei dat ik mijn kans zou krijgen."

"Dat gebeurde ook in de tweede helft van het seizoen, want ik speelde elke wedstrijd", gaat de Engelsman verder. "De progressie van de tweede seizoenshelft heb ik meegenomen naar dit seizoen bij Everton. Van Nistelrooij gaf tips, bijvoorbeeld over mijn lichaamshouding. Als je lang bent, moet je je voeten namelijk snel kunnen bewegen."

"Het spelen in Nederland was heel belangrijk."
Jarrad Branthwaite

"Het spelen in Nederland was heel belangrijk", vervolgt de verdediger. "Ik denk dat het daar allemaal is begonnen. Ik ging naar het buitenland en deed nieuwe levenservaringen op. Het heeft me nog meer mans gemaakt en het stelde me in staat om terug te keren naar de Premier League en regelmatig te spelen."

"Voor iedereen is het moeilijk om, op welke leeftijd dan ook, te verhuizen naar het buitenland. Een nieuwe taal, nieuwe gezichten. Ik ging alleen en ik was 20 jaar toen ik vertrok. Al die lessen heb ik geleerd en alle ervaringen heb ik mee teruggenomen. Het niveau was ook goed en we deden het ook naar behoren in de Europa League", aldus Branthwaite.

Lees meer:
0 reacties