Jan van Halst kraakt ex-PSV'er in Oranje: "Echt een sta-in-de-weg"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © Pro Shots

Jan van Halst is van mening dat Xavi Simons tot dusver een zeer teleurstellend EK speelt. De oud-directeur van Ajax vindt dat de voormalig middenvelder annex aanvaller van PSV momenteel een sta-in-de-weg is bij het Nederlands elftal.

"Voor mij is Simons wel één van de grote tegenvallers bij het Nederlands elftal dit toernooi", zegt Van Halst bij Ziggo Sport. "Iedereen is steeds aan het wachten of hij bij het Nederlands elftal kan laten zien wat hij ook op clubniveau laat zien. Het is nou echt wedstrijd, na wedstrijd, na wedstrijd, steeds maar wachten."

"Niet eens op beslissende momenten, maar ook op zijn inbreng in het elftal, in de combinatie, dat hij anderen beter laat spelen. De positie rechts hangend was niet de zijne, alla, maar de nummer tien (positie tegen Frankrijk, red.) is helemaal voor hem gecreëerd." 

Ook vanaf die plek zakte de oud-speler van PSV door het ijs, vindt Van Halst. "Hij sneeuwde gewoon helemaal onder in het totale spel. Sterker nog: ik vond hem echt een sta-in-de-weg", aldus Jan van Halst. 

Lees meer:
0 reacties