Jan Heintze tekende uiteindelijk bij PSV: "Soms is het toeval"

Harry van Raaij en Jan Heintze
Harry van Raaij en Jan Heintze Foto: © Pro Shots

Jan Heintze speelde het duizelingwekkende aantal van 521 wedstrijden in het shirt van PSV. De Deense back staat hiermee op de derde plek van de meest gespeelde wedstrijden in het shirt van de Eindhovenaren, achter Willy van der Kuijlen en Willy van de Kerkhof. Een record dat wél op naam van de Deense oud-PSV'er staat is dat van de meeste kampioenschappen met de club.

Liefst negen keer werd Heintze kampioen van Nederland met PSV. In het aanstaande boek 'Eendracht' over de 25ste landstitel van PSV vertelt de oud-PSV'er dat dit er meer hadden kunnen zijn, als hij niet was gebotst met Aad de Mos. Maar ook minder, want hij zou eigenlijk helemaal niet naar PSV vertrekken. De oud-verdediger was namelijk in 1982 rond met 1. FC Köln.

Toen Rinus Michels werd ontslagen ging de transfer echter niet door. "Soms is het toeval, maar dit heeft gewoon zo moeten zijn", wordt Heintze geciteerd door het Eindhovens Dagblad. Toch wilde het in eerste instantie sportief nog niet lukken voor de Deen. Pas toen Jan Reker Thijs Libregts opvolgde en hem omturnde van linksbuiten tot linksback ging het lopen.

"Dat lag me ook wel, ik was altijd heel fit en kon blijven gaan. Ik ben Jan nog altijd dankbaar, hij is een soort van tweede vader voor mij. In die jaren had je ook nog geen mobiele telefoons, dus ik had heel weinig contact met het thuisfront. Dat was zwaar, maar Jan heeft me geholpen", aldus Heintze.

Lees meer:
0 reacties