Jahanbakhsh: "Veel mensen weten dit niet, ik was bezig met PSV"

Alireza Jahanbakhsh
Alireza Jahanbakhsh Foto: © Pro Shots

Alireza Jahanbakhsh werd vorig seizoen kampioen met Feyenoord en won dit jaar de beker. Het had niet veel gespeeld of hij had vorig jaar de beker gewonnen met PSV en was nu met de Eindhovenaren landskampioen geworden. De Iraniër sprak namelijk met die club toen hij bij Brighton onder contract stond.

In de zomer van 2021 kwam Jahanbakhsh naar Feyenoord. Een van de redenen om voor de Rotterdammers te kiezen was de komst van Arne Slot, met wie de buitenspeler al werkte bij AZ. "Hij heeft mij een paar maanden voor ik hierheen kwam gebeld. Hij vertelde wat zijn plannen waren met Feyenoord. Hij gaf aan dat we in de top zouden gaan spelen en ik veel minuten kon maken", zegt de speler in de podcast Kein Geloel

Jahanbakhsh zei overigens niet meteen 'ja'. "Ik vond Feyenoord altijd leuk vanwege de supporters en het stadion, maar om eerlijk te zijn hadden ze geen goed jaar achter de rug. Toen ik hoorde wat het project en de plannen van Arne waren, vond ik het pas echt leuk." 

Uiteindelijk kwam het tot een akkoord met Feyenoord, maar een jaar eerder sprak hij al met de club uit Eindhoven. "Veel mensen weten dit niet, maar ik was echt bezig met PSV. Ik was bijna naar PSV gegaan. Ik had gesprekken gehad, maar ze moesten eerst spelers verkopen om nieuwe te kunnen halen."

Lees meer:
0 reacties