Jacques Ruts: "Die groei zal ook nu zijn weerslag hebben op PSV"

Jacques Ruts en Romario vieren de titel in 1992
Jacques Ruts en Romario vieren de titel in 1992 Foto: © Pro Shots

Jacques Ruts heeft dit seizoen genoten van PSV. De voormalig voorzitter van de Eindhovenaren is blij dat het kampioenschap weer eens naar Eindhoven komt, zeker omdat de laatste titel alweer even geleden is.

"Het werd wel weer eens tijd dat we kampioen zouden worden. En als het dan gebeurt, dan maar zo. Wat een prachtige wedstrijden zijn er gespeeld", vertelt de 91-jarige Ruts in het Eindhovens Dagblad. Ruts was voorzitter van PSV in de tijd dat de Eindhovense club de meest succesvolle periode kende. Liefst een kwart van alle landstitels werd in die periode behaald.

"Ach, een kwart is niet zoveel", gaat hij verder. "Maar natuurlijk hebben we toen prachtige jaren gehad, waarin we flink door konden groeien. Het is mooi dat dat nu ook aan de orde is en in de regio gaat het momenteel heel voorspoedig. Dat zal ook zijn weerslag op PSV hebben."

Na zijn afscheid had Ruts bepaald niet de drang om zich alsnog met de club te bemoeien. "Alsjeblieft zeg. Weg is weg, is altijd mijn opvatting geweest. Je opvolgers vertellen wat ze wel en niet moeten doen, vind ik niet bij mij passen. Dan kun je net zo goed zelf blijven zitten. Ik heb een schitterende periode meegemaakt en kom nog altijd met veel plezier."

"Ook als het wat minder gaat, blijf ik supporter. Ik vind het mooi om te lezen dat er misschien weer vernieuwingen van het Philips Stadion aan zitten te komen. Ik wens het bestuur succes met de besluitvorming daarover, want dat zijn hele bepalende zaken voor de toekomst", aldus Ruts.

Lees meer:
0 reacties