Ismael Saibari beschikt over talenknobbel: "Wil ook Japans leren"

Ismael Saibari
Ismael Saibari Foto: © Pro Shots

Ismael Saibari heeft in zijn jeugd in heel wat landen gewoond. Door die achtergrond wordt hij door Peter Bosz als tolk ingezet.

PSV speelde zaterdagmiddag een uitwedstrijd bij NEC (3-1). Saibari heeft zijn werk als tolk er dan weer opzitten. Hij heeft de bespreking vertaald in het Spaans voor Walter Benítez en Hirving Lozano. Daarnaast is er ook nog Armel Bella-Kotchap die bij Saibari aanklopt voor een vertaling in het Frans. Met Johan Bakayoko praat hij dan weer in het Vlaams dialect en met de aanvoerder van Jong PSV Mo Nassoh wordt er Arabisch gesproken.

Duidelijk is dus dat Saibari over een talenknobbel beschikt. Hij wil echter nog wel meer talen leren. “Ik wil ook nog graag Japans leren. En Italiaans en Portugees. Talen interesseren me, dat was op school al zo. Ik heb best een talenknobbel, vind het leuk om op de club veel te schakelen. Jongens vinden het ook leuk als je ze aanspreekt in hun eigen taal. Dan krijg je toch nét even andere gesprekken”, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad

Dat de middenvelder ook Japans wil leren is opvallend omdat er momenteel geen Japanner in de selectie zit. “Nee, klopt. PSV had er wel één, Ritsu Doan. Japan lijkt me gewoon een prachtig land, uit wat ik lees en zie. Het staat op mijn lijstje om te bezoeken.” Saibari zag aan Doan hoe Japanners denken en hoe belangrijk het daar is om respect te tonen. “We hadden het bijvoorbeeld weleens over de filmpjes die bij toernooien opduiken, van Japanse supporters die na wedstrijden de tribune schoonmaken en hun eigen troep opruimen.”

Ook valt het hem op dat ook de spelers zelf erg netjes zijn. “En Japanse internationals die de kleedkamer achterlaten alsof er nooit iemand is geweest. Brandschoon. Een klein beetje Japans spreek ik al. Door de Manga-tekenfilms. Die keek ik veel als kind. Altijd in de oorspronkelijke taal met ondertiteling. Nasynchroniseerde films vind ik sowieso niks. Ik ga altijd voor het origineel", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties