Isaac Babadi treuzelt en krijgt kritiek: "Voor hem tien anderen"

Isaac Babadi
Isaac Babadi Foto: © Pro Shots

Isaac Babadi heeft bij PSV zijn contract nog altijd niet verlengd en als het zo doorgaat vertrekt de 18-jarige middenvelder aankomende zomer uit Eindhoven. Onder meer Feyenoord zou interesse hebben in de jongeling. In Rondje Eredivisie bespreken Simon Zwartkruis, Geert-Jan Jakobs en Sjoerd Keizer de situatie rondom de speler.

Bij de Eindhovenaren kan Babadi transfervrij vertrekken en daar zou Feyenoord wel oren naar hebben. Jakobs geeft aan dat hij denkt dat Babadi beter duidelijk kan vragen: "Het duurt allemaal zo lang. Bij PSV snap ik ook dat ze zeggen: tot hier en niet verder. Als hij nu nog weet dat ie bij PSV een toekomst heeft, dan maar niet hè. Voor hem ook tien anderen. Het is een goede speler is, maar niet onmisbaar. Hij moet zelf ook de drive hebben."

Jakobs ziet dat het weinig goeds belooft als Babadi nu vertrekt. "Er zijn weinig spelers die vroeg zijn vertrokken en het wel hebben waargemaakt. Dan moet ie het zelf maar weten. Of hij is toch door Arne Slot overtuigd, dat is natuurlijk ook een goede trainer. Alleen blijft hij nog bij Feyenoord, na dit seizoen, dat is natuurlijk minder zeker dan dat Peter Bosz bij PSV blijft."

Simon Zwartkruis vult aan: "Je kunt je oren laten hangen naar een trainer die zegt dat je meer speeltijd gaat krijgen. Maar dat moeten ze eerst nog maar eens waarmaken. En daarbij kan zo'n trainer ook na een paar maanden weg zijn. Dat is ook niet ondenkbeeldig. Daar moet je volgens mij op afgaan en op deze leeftijd niet op de financiën. Dus teken lekker bij PSV en die andere stappen komen nog wel", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties