"In zijn eerste seizoen PSV is hij nog geen puntenpakker gebleken"

Joël Drommel
Joël Drommel Foto: © Pro Shots

Afgelopen weekend ging de beoogde eerste keeper van het Nederlands Elftal, Justin Bijlow, fors in de fout. Maarten Wijffels denkt dat het voor Louis van Gaal nog een hele opgave wordt om drie 'zekere' goalies te zoeken.

"Stel dat deze week de eerste WK-wedstrijd zou zijn", schrijft Wijffels in het Algemeen Dagblad. "Of dichterbij: de aftrap van de Nations League. Welke drie keepers vormen dan bij Oranje een logisch trio? Ga er zelf maar eens op puzzelen. Het is niet eenvoudig. Laat staan dat er op dit moment een absolute nummer 1 uit de bus rolt."

"Weer een fout van mij. Weer laat ik het team in de steek", zei Bijlow bij ESPN. "Bijlow tast zeker niet wekelijks mis, maar hij voelt zelf ook aan hoe het zit: hij is al een tijdje niet de zelfverzekerde en foutloze doelman uit het begin van dit seizoen. Diepe ballen achter de verdediging zorgen voor problemen", vindt Wijffels. "Noch Bijlow, noch Feyenoord als team, kan zijn kwetsbaarheid bij die momenten camoufleren."

Ook PSV-doelman Joël Drommel wordt besproken. "Hij maakte zondag geen fout, maar aan hem kleeft ook intern bij zijn club twijfel. In zijn eerste seizoen bij een topclub is hij nog geen puntenpakker gebleken voor PSV. Nou hoort het bij de ontwikkeling van jonge keepers dat een prestatiecurve op clubniveau fluctueert. Alleen heeft een bondscoach daar geen boodschap aan. Die heeft maar één belang: Oranje maximaal laten presteren."

"Zo heeft de staf van Oranje nog een puzzel te leggen", gaat Wijffels verder. "Waarbij het wel zo is: ook op weg naar zijn vorige WK had Van Gaal lange tijd geen absolute nummer 1-doelman. Hij probeerde op weg naar het WK in Brazilië een hoop smaken uit en uiteindelijk kozen hij en Frans Hoek voor Jasper Cillessen. Hij bleek de meest betrouwbare. En wat Cillessen niet had, dat bracht Krul mee, als penaltykiller."

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand