"Ik denk oprecht dat Noa Lang vooral veel pech heeft gehad"

Noa Lang
Noa Lang Foto: © Pro Shots

Peter Bosz denkt dat Noa Lang vooral veel pech heeft gehad met zijn blessureleed. Dat vertelt de PSV-trainer is gesprek met De Telegraaf.

De speelstijl die de Eindhovenaren hanteren vraagt veel van de vleugelspelers. Toch denkt Bosz dat dat niets te maken heeft met het vele blessureleed van Lang. “Ik denk dat Noa vooral ook veel pech heeft gehad. Dat denk ik oprecht. In combinatie met een zomerstop, die voor hem zo kort is geweest door zijn transfer, waardoor hij geen vakantie heeft gehad. Daar heeft echt een aantal dingen in meegespeeld. Ook de andere manier van trainen waar hij mee te maken heeft gekregen, speelt een rol. Dat verhoogt ook de kans op blessures.”

De oefenmeester geeft dan ook aan dat spelers moeten wennen aan die manier van trainen. “Het ijs moet dikker worden om fysiek in staat te zijn om die manier van spelen uit te voeren. Dat ligt voor een groot deel bij ons als trainers. Hoe plan je alles, hoe hard laat je ze trainen, hoeveel rust geef je ze tussendoor. Daar zijn wij voor een groot gedeelte verantwoordelijk voor, maar je hebt niet alles in de hand. Je hebt ook met tegenstanders te maken, ook daar kun je blessures door oplopen.”

Bosz vertelt in gesprek met de krant dat ze bij PSV veel vragen van de spelers. “In een seizoen heb je altijd wel met een aantal blessures te maken. Wij eisen veel van spelers, we zitten erbovenop. Als ze goed trainen, dan kunnen ze dat volhouden. En de meeste jongens lukt dat ook. Die houden dat allemaal vol”, besluit de PSV-coach.

Lees meer:
0 reacties