Ihattaren: "Ik ben PSV dankbaar, ze hebben goed voor me gezorgd"

Mohamed Ihattaren heeft het naar zijn zin op de training van PSV
Mohamed Ihattaren heeft het naar zijn zin op de training van PSV Foto: © Pro Shots

Mohamed Ihattaren was jarenlang het paradeplaatje in de jeugdopleiding van PSV, maar het huwelijk eindigde op een vervelende manier. Desondanks koestert de voetballer van Ajax geen wrok richting de Eindhovense club.

Hij verliet PSV na een moeizame periode voor Juventus, maar in Italië had hij het snel gezien. Inmiddels wordt hij door Ajax gehuurd, waarbij de Amsterdammers een koopoptie hebben bedongen. De voetballer is blij met de kans die hij krijgt. De eerste maanden waren zwaar. "Alles stond in het teken van fit worden, topfit", zegt hij in De Telegraaf.

"Als het team trainde, was ik aan het rennen. Op alles werd gelet: mijn eten, het slapen, de tijdstippen waarop er iets gebeurde. Ik kon geen kant op, was steeds door mensen omringd en vond het irritant. Maar als ik écht wilde terugkeren, moést het", erkent Ihattaren. "De keuze was: een half jaar bikkelen en daarna in het eerste of ga je een half jaar kloten, waarna je carrière klaar is? Zo hard brachten ze het."

Inmiddels voelt hij zich weer echt voetballer. "Ik ben blij dat ik bij Ajax ontzettend veel liefde krijg. De mensen hier wil ik nog trotser maken", vertelt Ihattaren, die niks vervelends wil zeggen over zijn tijd in Eindhoven. "Ze hebben altijd goed voor me gezorgd. Ik ben PSV enorm dankbaar, heb me daar altijd fijn gevoeld. Het heeft gewoon zo moeten lopen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand