Ibrahim Afellay onder de indruk van PSV'er: "Hij is zó goed..."

Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay Foto: © Orange Pictures

Ibrahim Afellay is onder de indruk van de ontwikkeling die PSV'er Olivier Boscagli door heeft gemaakt. De Monegask werd bekritiseerd als linksback bij PSV, maar is ondertussen niet meer weg te denken uit het centrum van de Eindhovense defensie.

"Olivier Boscagli is onder Roger Schmidt écht doorgebroken", vertelt Afellay aan tafel bij NOS Studio Voetbal. "Vervolgens heeft hij zijn kruisband afgescheurd, maar hij is geweldig hersteld en teruggekomen. Ik vind hem zelfs beter geworden. En hij wordt nóg beter als PSV een kanjer van een rechter centrale verdediger naast hem zet."

"Hij is zó goed aan de bal, ook in het doordekken", gaat de voormalig middenvelder en aanvoerder van de Eindhovenaren verder. "Hij kan op een sierlijke manier uitverdedigen, het overzicht houden en hij is de eerste persoon bij wie de opbouw begint. En hij kan niet alleen de bal tussen de linies wegleggen, maar hij kan ook het spel verplaatsen. Hij heeft namelijk ook een geweldige crosspass in z'n benen."

"Voor PSV is Boscagli een heel belangrijke speler, die niet vaak belicht wordt. En zo'n wedstrijd als tegen Heracles is dan lekker voor zo'n jongen, want hij komt ook nog eens tot scoren", aldus Afellay.

Lees meer:
0 reacties