Ibrahim Afellay looft PSV-jongeling: "Wel écht een enorm talent"

Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay Foto: © Pro Shots

Ibrahim Afellay is enthousiast over het spel van PSV, maar weet ook dat de Eindhovenaren nog bijna geen ploegen uit het linkerrijtje hebben getroffen. Daarnaast ziet de oud-voetballer een groot talent in Eindhoven.

"Ajax is op dit moment natuurlijk ook rechterrijtje, maar PSV heeft inderdaad voornamelijk tegenstanders uit het rechterrijtje gehad, op Go Ahead Eagles na", vertelt Afellay bij NOS Studio Voetbal. "Maar daar lieten ze inderdaad vorig jaar de punten tegen liggen. Dat is wel het grote verschil met vorig seizoen en dat maakt ook het verschil aan het einde van de rit. Of je voor het kampioenschap speelt, of niet."

FC Utrecht-trainer Ron Jans denkt echter ook te weten waar de achilleshiel van PSV ligt. "Er is één ding", reageert Jans. "Van de week speelden ze met Joey Veerman als enige controleur, maar volgens mij hebben ze geen andere controleur. Als daar iemand wegvalt..."

"Ze hebben die hele jonge jongen... Die Tygo Land. Die heeft daar de eerste competitiewedstrijd gespeeld, maar goed. Die is 17", oppert verslaggever Jeroen Stekelenburg. Ook Afellay kent de middenvelder van (Jong) PSV natuurlijk. "Dat is wel écht een enorm talent. Echt een heel goede speler", aldus Afellay.

Lees meer:
0 reacties