Ibrahim Afellay enthousiast: "Hij is onmisbaar voor dit PSV"

Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay Foto: © Pro Shots

Ibrahim Afellay heeft ook tegen PEC Zwolle weer genoten van PSV-middenvelder Joey Veerman. De voormalig voetballer ziet dat de Volendammer steeds meer waarde krijgt in de selectie.

"Hij is echt dé motor van PSV, samen met Schouten", begint Afellay aan tafel bij NOS Studio Voetbal over de Volendamse PSV-middenvelder. "Hij geeft ballen die anderen niet kunnen geven. Ook ballen waardoor anderen net meer tijd hebben voor de vervolgactie. Hij is voor dit PSV echt onmisbaar."

Van Veerman is bekend dat hij een volgende stap wil gaan maken. "Waar hij naar toe moet? Ik denk dat hij met twee vingers in zijn neus bij de eerste zes clubs van de Serie A mee kan", reageert Pierre van Hooijdonk. Van der Vaart denkt niet dat hij weg moet voor die stap. "Waarom moet hij weg? Tuurlijk, je wil uiteindelijk weg. Maar ik heb met hem toch.... Waarom moet hij weg?"

Afellay reageert op zijn tafelgenoot. "PSV is nu wel in de situatie om dit soort spelers te behouden. Ze kunnen nog meer salaris betalen, door middel van tekengeld. Een beetje wat Ajax een aantal jaren terug had, gewoon een verschrikkelijk goed elftal. En daar kunnen ze nog jaren mee vooruit. Zo kun je het voor dit soort jongens aantrekkelijk maken om nog een jaar te blijven", aldus de oud-PSV'er.

Lees meer:
0 reacties