"Huub Stevens zou hem op de PSV-training flink geschopt hebben"

Huub Stevens als trainer van PSV
Huub Stevens als trainer van PSV Foto: © Pro Shots

In 1983 legde PSV de 34-jarige Arie Haan vast bij het eerste elftal. Voormalig PSV-watcher Frank van den Muijsenberg kan het zich nog goed voor de geest halen en weet ook nog goed dat er al snel iets was wat hem niet beviel aan Haan.

"Arie Haan was al in de 30 en die werd opeens door PSV aangetrokken", vertelt Van den Muijsenberg in de Heet van de Herdgang podcast van het Eindhovens Dagblad. "Hij moest het succesloze team met al zijn ervaring een impuls gaan geven. Ik ging op de Open Dag meteen met Arie op de foto. Meteen viel mij al iets op wat mij totaal niet beviel: hij liep op schoenen van Cruijff Sports. Daar was ik niet zo heel 'keen' op. Daarnaast was Arie ook niet echt afgetraind en heeft hij uiteindelijk maar 26 wedstrijden gespeeld."

"Ik spreek nu een beetje met dedain over hem, maar het is natuurlijk een iconische Nederlandse voetballer geweest. Maar Arie was vooral aan het wijzen. Hij wees 90 minuten lang en hij wees ook een beetje schuin naar beneden. Wat hij daarmee bedoelde, dat weet ik eigenlijk niet. Het was geen wijzen van: 'daar moet die bal heen'. En met die Cruijff-schoentjes gaf hij alleen maar breedte passjes."

"Hij heeft het tot begin 1984 volgehouden en daarna is Arie Haan naar Hong Kong gegaan. Daarna hebben we verder niets meer van hem vernomen. Hij heeft zelf weleens gezegd dat een flinke schop van Huub Stevens op de training hem best veel schade heeft berokkend. Toch was het een bijzondere speler, dat hij bij PSV zat. Maar uiteindelijk toch een passant", aldus Van den Muijsenberg.

Lees meer:
0 reacties