Huub Stevens: "Hij werd weleens kwaad als ik over de schreef ging"

Huub Stevens namens Schalke 04
Huub Stevens namens Schalke 04 Foto: © BSR Agency

Huub Stevens speelde vele seizoenen bij PSV en speelde met een aantal grootheden in Eindhovense dienst. Hij maakte echter ook hoofdtrainer Kees Rijvers mee bij de club.

"Een ontzettend grote heer, die klein was, maar groot in daden", vertelt Stevens in Tussen de Palen van Ziggo Sport. "Daar hebben we allemaal ontzettend veel van geleerd. Maar ik heb ook altijd gezegd dat je een andere trainer niet moet imiteren. Je moet dicht bij jezelf blijven en kijken wat je kunt gebruiken wat je zelf geleerd hebt. Of ik veel van Rijvers heb opgestoken? Zeker. De trainingsmethodiek heb je meegenomen, maar ook hoe hij omging met de families. Hij 'gebruikte' zijn vrouw ook voor de vrouwen van de spelers."

"En voetbalinhoudelijk was hij ongelooflijk", gaat de oud-PSV'er verder. "Hij stak er met kop en schouders bovenuit, vond ik. Rinus Michels heb ik bij Oranje maar een paar keer meegemaakt, maar die twee zijn grootheden. Hij heeft getracht om mij als speler in mijn sterkere waardes te laten spelen. Zodat je belangrijk kon zijn voor je teamgenoten."

"Ik dacht defensief en daardoor konden anderen in het offensieve denken. Dat is teamwork en zo moet het in een team gaan. Maar als ik een keer over de schreef ging, dan werd hij ook weleens kwaad. Maar als hij kwaad werd, dan had hij daar wel de redenen voor. Hij probeerde je toch met het team beter te maken", aldus Stevens.

Lees meer:
0 reacties