Huub Stevens: "Het eerste half jaar had ik het moeilijk bij PSV"

Huub Stevens als trainer van PSV
Huub Stevens als trainer van PSV Foto: © Pro Shots

Huub Stevens was een korte periode trainer van PSV, maar speelde nagenoeg zijn hele voetballeven voor de Eindhovenaren. De Limburger kwam in 1975 naar de club en speelde met de nodige grote namen uit de geschiedenis van PSV.

"Hoe goed dat PSV toen was? Dat was bijzonder", herinnert Stevens in de aflevering van Tussen de Palen van Ziggo Sport. "Ik hoor mensen zeggen dat dit seizoen het beste PSV ooit was, maar ik heb ook heel goede PSV'ers gezien, hoor. In de loop der jaren. En deze ploeg was heel erg bijzonder. Dit was het jaar dat Björn Nordqvist vertrok en daardoor ben ik mede bij PSV gekomen."

"Ik had samen met Adrie van Kraaij in de UEFA-jeugd gespeeld en hij tipte Kees Rijvers", vertelt de voormalig PSV'er. "Of ik niet de juiste persoon was om Nordqvist te doen vergeten. Zo is dat ook gelopen en zo ben ik ook bij PSV terechtgekomen."

"In het eerste halve jaar had ik het best wel moeilijk, hoor. Dat was een heel grote stap, van de Eerste Divisie naar de top van de Eredivisie. Ik moet zeggen dat ik toen heel veel steun van toenmalig trainer Kees Rijvers heb gehad", aldus Stevens.

Lees meer:
0 reacties