Hugo Borst voorspelt: "Sufferds, ze moeten een PSV-storm doorstaan"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst zag RKC afgelopen zondag het gelijke spel tegen PEC Zwolle consolideren. En daar begrijpt de columnist maar weinig van, aangezien RKC komende zondag op bezoek moet bij PSV.

"Zondag wacht Excelsior een uitwedstrijd tegen Feyenoord, RKC moet op bezoek bij PSV", begint Borst in het Algemeen Dagblad. "Dat zijn, ogenschijnlijk, twee nederlagen voor de onderdeurtjes. Toch? Alleen met hoeveel? Voor RKC geldt: PSV neemt afscheid van dit fantastische seizoen. Dat gebeurt in stijl. Winnen, het liefst met flinke cijfers. Luuk de Jong moet aan minstens twee goals worden geholpen om topscorer van de Eredivisie te worden."

"PSV gaat drukken", gaat de columnist verder. "Op de bank in Waalwijk zullen ze de conclusie in blessuretijd toch ook trekken? Dat ze het lot in eigen hand hebben bij nóg een doelpunt tegen PEC? Want dan staan ze op 31 punten. Excelsior gaat echt niet winnen in de Kuip. Maar de bal wordt in Waalwijk rondgespeeld. Er wordt geconsolideerd. Maar dit is helemaal geen salonremise, sufferds! Deze 1-1 garandeert niets!"

"Een marge van drie doelpunten voorsprong als je volgende week een storm van PSV moet doorstaan, dat is levensgevaarlijk. Als Bas Nijhuis affluit, zeg ik tegen mijn buurman: 'Zojuist heeft RKC het Eredivisieschap verloren. Let maar op. Die marge van drie goals ten opzichte van Excelsior gaan ze in Eindhoven niet houden. En iedereen weet: wie 16de eindigt in de Eredivisie, is tegen Eerstedivisieclubs gedoemd in de play-offs", aldus Borst.

Lees meer:
0 reacties