Hugo Borst 'mist' arrogant Ajax: "Alleen PSV is me te schraal"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst is absoluut geen fan van Ajax, maar heeft de Amsterdammers dit seizoen gemist. De journalist en columnist denkt dat de Eredivisie ook behoefte heeft aan drie topclubs in goede vorm.

"Hoewel leedvermaak verfoeilijk is: ik heb me natuurlijk ook rot gelachen. Helemaal aan het begin. De eredivisie op zijn kop. De 18de plek voor Ajax. Jaren van hoogmoed afgestraft. Heerlijk, dacht ik" begint Borst zijn column in het Algemeen Dagblad. "Hopelijk wordt de reconstructie van dit horrorjaar vastgelegd. Er moet een boek van komen, een documentaire."

"Wat ik met een flinke aanloop wil zeggen, en ik wist niet dat ik die bekentenis ooit zou doen, maar het hoge woord moet eruit: IK HEB AJAX VRESELIJK GEMIST", gaat Borst verder. "Voor alle duidelijkheid: ik ben dus (bepaald) geen Ajacied. Maar echt, ik zou niet zonder die club willen of kunnen. Alleen PSV en Feyenoord die knokken om de schaal: dat is te schraal."

"Vooral hun superieure dominantie is mij zo lief. En die stuitende betweterigheid. Onuitstaanbare arrogantie. Richard Witschge die tegen Feyenoord treiterend negen keer de bal hooghoudt. Dat neerbuigende. Waar het verlangen vandaan komt? Ik vermoed dat een mens niet zonder haten kan. En dat haten moet je ruim zien. Het is ernst, maar ook weer niet. Ajax is geen Poetin of Netanyahu of zo. Ajax is Hans Wiegel of Dries van Agt in 1981. Geweldige politici, maar wel de politici met wie je vader heulde", aldus Borst.

Lees meer:
0 reacties