Hugo Borst: "Ik ken mensen die op EK weer zwarte spelers tellen"

Spelers van Oranje juichen na een treffer
Spelers van Oranje juichen na een treffer Foto: © Pro Shots

Hugo Borst is niet chauvinistisch ingesteld. Hij zal dan ook niet gaan huilen als het Nederlands Elftal niet met de cup naar huis gaat tijdens het komende Europees Kampioenschap voetbal.

Borst schrijft in het Algemeen Dagblad een column en vraagt zich het een en ander af. "Is er iets mis met me? Dat de Braziliaanse beleving me vreemd is? Hartstikke tof voor mijn Sparta-vriend Denzel Dumfries als Oranje Europees kampioen wordt, en Memphis Depay en de trotse moeder van de gebroeders Koeman gun ik zo’n hoofdprijs evenzeer. Maar chauvinisme is me finaal vreemd. Dat mijn wieg nou toevallig ergens tussen Crooswijk en Kralingen in Rotterdam stond en niet in Johannesburg, Bogota, Peking of Athene."

De Rotterdammer doet er nog een schepje bovenop en sneert naar sommige supporters. "Nationalisme is eng. Ik ken mensen die dit EK weer zullen tellen hoeveel zwarte spelers er bij de aftrap staan. Ook daar moet ik niet om huilen trouwens. Maar zeer zorgelijk is het wel", besluit hij over het team waar ook Feyenoorder Lutsharel Geertruida waarschijnlijk op speelminuten kan rekenen.

Lees meer:
0 reacties