Hugo Borst cynisch na kampioenschap PSV: "Nou, van harte 040"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

PSV kroonde zich zondagmiddag tot landskampioen van Nederland. De Eindhovenaren waren dit seizoen oppermachtig in eigen land, al was Hugo Borst dar bepaald niet blij mee. Daarnaast vindt de journalist nog altijd dat PSV in Europees verband meer had moeten laten zien.

"De Eredivisie is nog nooit zo slaapverwekkend geweest als dit seizoen", schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Het kan niet altijd 2007 zijn natuurlijk. Toen stonden op de laatste speeldag AZ, Ajax en PSV – in die volgorde – op 72 punten. Het ging om doelsaldo. De Hitchcock-achtige ontknoping was het allerbeste wat voetbal te bieden kan hebben."

"Zondag werd PSV sloompjes landskampioen", vervolgt hij. "Nou, van harte 040, ‘Eindhoven de beste!’ De beste, behalve in de Champions League dan. Op dat niveau verzuimde het uitstekende elftal van Peter Bosz te oogsten. Tandenknarsend kijkt heel Eindhoven dinsdagavond hoe Borussia Dortmund het doet tegen Paris Saint-Germain. Die diepe run in de Champions League had PSV kunnen maken. Moeten maken. De te vroege uitschakeling is bijna een smet op dit seizoen. Wat heeft PSV zichzelf tekortgedaan.

"Maar laten we het vooral over onze nietszeggende hoogste nationale competitie hebben. Bovenin was het sinds het najaar een zaaddodende tweestrijd. PSV staat nu negen punten voor op Feyenoord en Feyenoord staat weer 15 punten voor op FC Twente. 15!", aldus Borst.

Lees meer:
0 reacties